Keyboard leren spelen?

Veel mensen beginnen op de dag van vandaag toch nog met het piano spelen. Dit meer om de band in het gezin te versterken of op muzikaal gebied zich te ontwikkelen. Tja, iedereen die piano wil leren spelen komt op een gegeven moment voor een keuze te staan. Kies ik nou voor een piano of toch voor een keyboard?
Deze keuze lijkt misschien lastig, maar is eigenlijk best te doen als je de feiten kent van beide toetsinstrumenten. In dit artikel vertellen we je een aantal handige tips waarom het piano leren spelen op een keyboard ook gerust kan.

1. Keyboard is goedkoper

Nou het meest simpele argument is wel dat een keyboard in bijna alle gevallen goedkoper is dan een piano. Dit komt vooral omdat een keyboard in een fabriek wordt geproduceerd en er dus geen vakwerk bij komt kijken. Daarnaast bestaan de materialen van een keyboard voornamelijk uit plastic en is in tegenstelling tot hout stukken goedkoper.

2. Keyboard is compacter

Misschien wel het grootste voordeel van een keyboard is dat die heel compact is. Handig als je een kleine kamer hebt, vooral voor studenten die op kamers zitten is de keyboard een ideale oplossing. Een echt pronkstuk is het eigenlijk niet, daarvoor moet je echt een vleugel of akoestische piano kopen.

3. Keyboard heeft handige functies

Een keyboard heeft ook een aantal handige functies.  Bijvoorbeeld de aansluiting voor een koptelefoon of het kunnen opnemen of afspelen van nummers. Vooral voor de wat kleinere kinderen is dit dan ook wel een ideale start om piano te leren spelen. Let wel op het aantal toetsen op het klavier deze moeten overeenkomen met die van een piano (88 toetsen). Mocht je online pianoles willen volgen, dan is een keyboard uitermate geschikt.
Wanneer je piano wil leren spelen op een akoestische piano, dan is het aan te raden om deze tweedehands te kopen. De tweedehandse piano`s zijn al te verkrijgen voor 30 tot 70% van de nieuwprijs. Hierdoor kun je dus al met een beperkt budget spelen op een topkwaliteit piano.

Artikel geschreven door: Leeronlinepiano
Aantal keer gelezen: 2906x
Toegevoegd op: 2015-04-11 08:18:11
Laatst gewijzigd op: 2016-03-08 10:41:14

De copyrights van artikelplanet.be zijn van toepassing!

Categorieën

De nieuwste artikelen